Blue Office in progress

Wat ik aan het doen ben? Ik ben aan het bouwen!

“Ben je nu aan het werk? Wat doe je nu zoal de hele dag? Waar ben je mee bezig?”

Zo maar een paar vragen die me regelmatig gesteld worden. Logisch. Na 33 jaar loondienst is dit ook een nieuw avontuur! In positieve zin. Want mijn prille leven als ondernemer/ZZP’er is tot nu toe voornamelijk genieten 2.0.

Ik ben aan het bouwen. Het bouwen aan Iets wat nog niet was. Hoe mooi is dat!

Blue Office in progress!

We beginnen met de mail en het scannen van LinkedIn. Een mail van mijn webdesigner over het aanleveren van website content is binnen, daar ga ik zo mee beginnen. Een opdrachtgever die een positieve terugkoppeling geeft op  het kandidatenprofiel wat ik heb aangeleverd. Goed nieuws, mijn kandidaat mag op gesprek! Ik ga hem meteen informeren. Mail van de accountant en van een aantal nieuwe contacten. Ik maak afspraken en handel een aantal losse eindjes af.

Ik pak door met het herschrijven van mijn eerste blog, een vak apart dat bloggen. Ik maak snel een aantekening dat ik op zoek moet naar een training om mijn vaardigheden aan te scherpen.

Om 10.30 uur sluit ik mijn pc en vertrek ik naar een netwerkbijeenkomst. Ik loop leuke mensen tegen het lijf, maar ook ervaar ik dat je bij sommigen uit de buurt moet blijven. Toch een waardevolle bijeenkomst omdat ook kennis en ervaringen gedeeld worden. Je leert ervan, altijd goed.

Twee koffie later rij ik door naar een ‘collega’ met wie ik via LinkedIn contact heb gelegd. Wat is het leuk om te spreken met iemand die al jaren onderneemt in dit vak. We spreken af de krachten, indien nodig, te bundelen om opdrachtgevers in de regio te bedienen! Dit geeft een kick en ik maak die middag meteen een Plan van Aanpak voor de samenwerking.

Zoals in elke job staan er vandaag ook saaie taken op het programma: belastingtechnische en juridische zaken die ik moet uitzoeken. Ik ga aan de slag. Met hernieuwde energie en 1 doel voor ogen: Blue Office in business!

Leave Comment